Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή.

 




Ενώνουμε όλοι μαζί τις φωνές μας. «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή». Είναι δημοκρατικό  μας δικαίωμα, αλλά και καθήκον. Η απόφαση του Εφετείου στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου, η δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους αφορά την ίδια τη δημοκρατία, αφορά όλους μας. 
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που στέκονται στην άκρη λέγοντας ότι αυτό το σύνθημα, που κατέκλυσε τις πορείες και τα μέσα μαζικής δικτύωσης, αποτελεί παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης; 
Σε μια δημοκρατική πολιτεία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές εξουσίες και βρίσκεται σε αρμονία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.


Αυτό το αίσθημα που εκφράστηκε μέσα από τις πορείες που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και που μέχρι οι γιαγιάδες της Δραπετσώνας βγήκαν στα μπαλκόνια να χαιρετίσουν την πορεία και να τη... σταυρώσουν.

Το άρθρο Έχουμε δικαίωμα να λέμε «Δεν είναι αθώοι»; του Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τα λέει πολύ καλά.