Εύβοια 8 Αυγούστου 2021

Αναρωτιέμαι αν νιώθει καθόλου ντροπή ο πιο άχρηστος πρωθυπουργός του Γαλαξία που μέρες τώρα τρεντάρει το γνωστό χασταγκ... Που μια ολόκληρη χώρα τον κράζει γιατί αποδείχτηκε ανίκανος και επικίνδυνος. 

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις...

Εμφανίστηκε στις οθόνες για διάγγελμα, αλλά δεν βρισκόταν στο γραφείο του. Πάλι με green screen βγήκε. Λίγη τσίπα ρε! Οι στιγμές είναι τραγικές. Ο χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Κι αυτός παλκοσένικο.
Η πιο γελοία κυβέρνηση του Γαλαξία δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά στη βόρεια Αττική με αέρα δύο μποφόρ. Η Εύβοια αφέθηκε στην τύχη της. Αγανάκτηση και οργή. 

Λίμνη Ευβοίας 6-8-2021


Οι άνθρωποι μπήκαν σε βάρκες για να φύγουν, γιατί οι φλόγες έσβησαν μόνον όταν έφτασαν στη θάλασσα. Κάποιοι άλλοι πολεμάνε, αβοήθητοι κι απελπισμένοι, για να σώσουν ό,τι μπορούν από τον τόπο τους, από τα σπίτια τους. Λες κι είναι δυνατόν να υπακούσουν στην εντολή «εκκενώστε», που έχει το νόημα «φύγετε για να μην έχουμε νεκρούς κι αφήστε όσα ξαναγίνονται στο έλεος της φωτιάς». Εύκολα λες παρλαπίπες, άμα είσαι βολεμένος. 
Κάτοικοι, πυροσβέστες, εθελοντές –ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, από αυτούς που συκοφαντήθηκαν ως ανέντιμοι και ανεύθυνοι– είναι ήρωες της πρώτης γραμμής. Θαυμασμός απέραντος!

Αρχίσαμε να βλέπουμε OPEN TV, γιατί οι ρεπόρτερ άφηναν τους ανθρώπους να μιλήσουν. Μάθαμε τον πόνο τους.


Σάββατο 7/8 προς Κυριακή παρακολουθούσα με αγωνία στο OPEN τις προσπάθειες του χωριού Βουτά. 



Το πρόγραμμα διακόπηκε για διαφημίσεις, αλλά δεν επανήλθε. Το πρωί μάθαμε ότι το χωριό σώθηκε.

Ούτε ανέντιμοι ούτε ανεύθυνοι. Ήρωες!



Σε κάποια φάση της ολονυχτίας εμφανίστηκε ένας παπάς. Αριθμητικώς «1» και ολογράφως «ένας». Βρήκε μια ευκαιρία που κάπως άνοιξε ο δρόμος και πήγε στον Βουτά, για να προσφέρει σε όσους αγωνίζονταν εκεί μπουκάλια με νερό και μερικά φαγώσιμα. Αυτός κι άλλος ένας χωρίς ράσα, που συντόνιζε τους συγχωριανούς του ν' ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες, ήταν οι μόνοι άνθρωποι της Εκκλησίας που είδα.

Εκείνη τη νύχτα οι Unboxholics με έκτακτο live στο κανάλι τους συγκέντρωσαν ένα μεγάλο ποσό για τους πυρόπληκτους.

Μέχρι την ώρα που παρακολουθούσα το live είχαν συγκεντρώσει 306.000€.
Το τελικό ποσό είναι 360.000€

-----------------------------------------------------

Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε

Οι δρόμοι μύριζαν θάνατον