Προεδρικές γάτες

Πέρσι τέτοιες μέρες οι γάτες μου με πίεζαν για να τους προσφέρω πολυτέλειες και ανέσεις. Φαίνεται πως τις πιέσεις τις υποκινούσε ο μακαρίτης ο γάτος μου, ο Νουγκατίνος, γιατί φέτος, που είναι μόνη της η Φρουλίτσα, δεν έχουμε τέτοια θέματα. 
Πέρσι, λοιπόν, είχα φτιάξει μια ιστορία για την πλάκα μου, και δεν την ανάρτησα για να μην εκθέσω την Καλυψώ. Φέτος δεν έχω τέτοια θέματα.



Φέτος, στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που με τη χώρα παραδομένη στις φλόγες, κανονικά έπρεπε να ματαιωθεί, η πρόεδρος, στην ομιλία της, επανέλαβε το κουτοπόνηρο επιχείρημα που ακούμε απ' όσους υποστηρίζουν τη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του καταδικασμένου παιδοβιαστή Λιγνάδη: «Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα». 
Λοιπόν, Κατερίνα, κανείς δεν είπε ότι θέλουμε να δικάζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εκείνοι που δικάζουν είναι οι δικαστές, με εφόδια το Σύνταγμα και τους νόμους. Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες, οι αποφάσεις δημοσιεύονται και οι πολίτες μπορούν ν' ασκήσουν κριτική.
Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές εξουσίες και ότι βρίσκεται σε αρμονία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.