Ποια είναι η Ιζόλα;



Η Ιζόλα Τουρλακίδα δεν είναι άνθρωπος. Είναι άλτερ έγκο. Ως εκ τούτου δεν την απασχολεί το πρόβλημα της επιβίωσης και μπορεί να ζει ως καλλιτέχνης, επιβεβαιώνοντας συχνότατα το οικογενειακό της όνομα. Για όσους αγνοούν τι σημαίνει η λέξη τουρλακίδα στη ρουμελιώτικη ντοπιολαλιά, αρκετά ωραιοποιημένα είναι αυτό που οι Γάλλοι λένε μποέμ. Μ' άλλα λόγια η Ιζόλα κάνει ό,τι της καπνίσει. Να, δείτε!


Η Ιζόλα οφείλει το όνομά της και την καλλιτεχνική υπογραφή της στα αθάνατα ψυγεία. Είναι κοινωνική, εξωστρεφής, έξυπνη, ανεύθυνη, έχει πολλούς φίλους, φλερτ, στέκια και συνήθειες. Ως καλλιτέχνης είναι αφάνταστα δημιουργική. Έκανε τα πρώτα βήματά της στον καλλιτεχνικό χώρο τον Φεβρουάριο του 2013. Η ανταπόκριση που βρήκαν τα έργα της την ενθάρρυνε να συνεχίσει. 

 2013 
Η πρώτη επιτυχία ήρθε με τη Μαύρη Τρύπα, μια μικρή ιστορία κόμικς που έγινε φανζίν κι ανάρπαστο.
 Με το έργο της Η Ζηνοβία, ο Ταμερλάνος και άλλοι που δεν θα κάνατε παρέα, όπου κάνει εκτενή αναφορά στην ιδιόρρυθμη οικογένειά της, κατάκτησε δύσκολους αναγνώστες.
 Οι ιστορίες του έργου Τριστάνος και Ιζόλα έχουν αποσπάσει καλές κριτικές από αυστηρούς γνώστες του αντικειμένου. 
 Τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζεται η συνεργασία της με την Ελευθεροτυπία.
 Με το δισέλιδο κόμικς Σοκολάτα; παίρνει μέρος στο συλλογικό έργο «Ιστορίες χασίς 2» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Κάμπου.
 Σε συνεργασία με τον συγγραφέα Δημήτρη Μαγριπλή δημιουργεί τη σειρά «Νανοδιηγήματα σε κόμικς», μια σειρά με μικρές ιστορίες για μεγάλους εικονογραφημένες σαν κόμικς, που εκδίδεται σε τεύχη. Πρώτο τεύχος «Ιπτάμενος και Ανεξέλεγκτος».

Λίγους μήνες μετά το ξεκίνημά της η Ιζόλα έχει κερδίσει ένα μικρό αλλά δύσκολο κοινό εκλεκτικών αναγνωστών.

 2014 
 Στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάζει τα γενέθλιά της. Έγινε ενός χρόνου. Ενός ευχάριστου και πολύ δημιουργικού χρόνου.





 Παίρνει μέρος στη δράση Make Art που οργανώνει το περιοδικό Parallaxi και κάνει την πρώτη ατομική της έκθεση στο Καφενείο το Λουξ στη Θεσσαλονίκη. Διάρκεια της έκθεσης από 30 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου. Παρατείνεται όμως μέχρι το τέλος Μαΐου. Χορηγός επικοινωνίας το Star Classic Radio, κάνει στο σάιτ του μια όμορφη παρουσίαση στην Ιζόλα και την έκθεσή της.

Συμμετέχει στο Comicdom 2014 με δύο αυτοεκδόσεις (Μαύρη Τρύπα και Ιπτάμενος και Ανεξέλεγκτος) και εφτά αφισάκια.

 2015 
♥ Στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάζει τα γενέθλιά της. Δύο χαρούμενα και δημιουργικά χρόνια!



 Αρχίζει να εκθέτει σελίδες από τα περίφημα μπλοκάκια της στο διαδίκτυο. Sketchbook 2013, Sketchbook 2014. Το πρώτο μπλοκάκι του 2015 μπορείτε να το δείτε σε βιντεάκι.

Sketchbook 2015

  Εμφανίζεται γυμνή για το project "Arists in the nude" και αναστατώνει χωρίς να σοκάρει.


 Στις 20 Απριλίου εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεσή της «Δυο χρόνια Ιζόλα» στο Κοινωνικό Συνεργατικό Καφενείο «Περιμπανού» που διαρκεί μέχρι τις 20 Μαΐου. Χορηγοί επικοινωνίας Star Classic Radio και Artic.gr. Ο Ηλίας Ταμπακέας παρουσιάζει την Ιζόλα και την Τέτη Σώλου στον κατάλογο της έκθεσης μ' ένα εξαιρετικό κείμενο

 Τον Ιούνιο ντύνεται με την παραδοσιακή κοζανίτικη φορεσιά, πρωταγωνιστεί στην αφίσα της 1ης Γιορτής Πολυγλωσσίας Κοζάνης και αποσπά εξαιρετικές κριτικές.
 Δίνει συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά. 


 Οι απίστευτα κομψές εμφανίσεις της ανοίγουν καινούργιο κεφάλαιο στην haute couture. Ποζάρει για την αφίσα της συμπλήρωσης των 60 χρόνων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

 2016 
♥ Στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάζει τα τρίτα της γενέθλια. Τρία πλούσια και δημιουργικά χρόνια!


Φτιάχνει αφίσες, κόμικς, σκίτσα, δίνει συνεντεύξεις... Τα γνωστά.


 2017 
♥ Τον Μάιο ξεσηκώνει τη Θεσσαλονίκη με την αισιοδοξία και το κέφι της μέσα από την αφίσα και το τηλεοπτικό σποτ της Γιορτής Πολυγλωσσίας. 



Από τους Έλληνες δημιουργούς ξεχωρίζει την Τέτη Σώλου και έχει δηλώσει: «Ό,τι είναι η Σώλου για το παιδικό, είμαι εγώ για το άλλο».