The Chocolate Cake Lady & Art for Amnesty

Η Κυρία Τούρτα Σοκολάτα, Chocolate Cake Lady, το έργο που έφτιαξα για τα δεύτερα γενέθλια της Ιζόλας, είναι ένα από τα τρία έργα με τα οποία παίρνω μέρος στην ομαδική έκθεση που οργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Όσοι φίλοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ από την Παρασκευή 27 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Here I am holding the Chocolate Cake Lady at the MIET bookstore
where the International Amnesty's exhibition takes place.

Chocolate Cake Lady
from the series «Fish 'n' Fish»

House in the meadow
from the series «Glimpses of Greece»

Flying sardines at Zoodochou Pigis Str., Exarcheia, Athens
from the series «Fish 'n' Fish»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη, τώρα» στο Radio StarClassic

To διαδικτυακό Radio StarClassic (www.starclassic.gr) είναι παλιά και αμοιβαία αγάπη. Ήταν ο χορηγός επικοινωνίας στην έκθεση που έκανε πέρσι η Ιζόλα στο Καφενείο το Λουξ στο πλαίσιο της δράσης Make Art του περιοδικού Parallaxi και έχει φιλοξενήσει την Ιζόλα κι εμένα σε αρκετές εκπομπές του.
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου ήμουν προσκεκλημένη στην εκπομπή της Αργυρώς Μουμτζίδου και του Δημήτρη Σαββίδη «Θεσσαλονίκη Τώρα!», που παρουσιάζει δρώμενα, συναντήσεις, πρωτοβουλίες και όλα αυτά που φωτίζουν την καθημερινότητα της πόλης.



Σύντομα η εκπομπή θα ανέβει στο αρχείο των εκπομπών του σταθμού και θα είναι διαθέσιμη για όσους φίλους θέλουν να την παρακολουθήσουν.



Συνέντευξη στη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, λοιπόν, έδωσα συνέντευξη στη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου και στην εκπομπή «BLUE Orange» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης FM 100,6. 
 
Τέτη Σώλου και Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου στο στούντιo του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης  FM100,6
 Η Ιζόλα είναι αγαπημένη ηρωίδα της Νατάσας Μάρε κι έτσι ένα μεγάλο τμήμα της συνέντευξης αφιερώθηκε στο χάρτινο άλτερ έγκο μου. Πώς γεννήθηκε στον καιρό της κρίσης, μέσα από ποιες διαδικασίες πήρε το συγκεκριμένο όνομα, πόσο η συμπεριφορά της εξαρτάται από τη δημιουργό της και ποια σχέδια έχει για το μέλλον.
 
Η Ιζόλα, η Νατάσα Μάρε κι εγώ είμαστε φανατικές του καφέ.
Ειπώθηκαν και άλλα πολλά για τον Λευκάδιο Χερν και την 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και με υπέροχες μουσικές επιλογές! Κι έτσι η συνέντευξη ήταν μια ευχάριστη φιλική συζήτηση που έγινε ένα ανοιξιάτικο απομεσήμερο με θέα τη θάλασσα της Θεσσαλονίκης.
 
Η αναγγελία της συνέντευξης από τη Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου στο facebook.
 Όπως θα δείτε στα σχόλια της ανάρτησης, η Νατάσα έχει κάνει πλατιά έρευνα πάνω στη δουλειά μου. Με συγκινεί και θα θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια γι' αυτή την τιμή.
 
 
 

Σελίδες από το πρώτο σημειωματάριο του 2015


Ένα ηλιόλουστο πρωινό τελείωσε το πρώτο σημειωματάριο του 2015. Τώρα πρέπει να αποφασίσω αν το επόμενο θα είναι το πλαγιαστό κόκκινο ή το όρθιο μπλε ή το φαρδύ μπλε.
Διάλειμμα με μερικές ασπρόμαυρες σελίδες. Ανάμεσά τους βρίσκονται προσχέδια για μια ιστορία που ξετυλίγεται στη Βιέννη και ξεκινάει σαν ερωτική ιστορία ενός ψυχίατρου και μιας σουρλουλούς, αλλά καταλήγει σε πολιτικό θρίλερ με κατασκόπους, αναρχικούς, καρδινάλιους, τραπεζίτες, καραγωγείς, ροζ μπαλέτα, μία σπιτονοικοκυρά, έναν χλομό φοιτητή και διάφορους ανεπάγγελτους.
Καλά, άμα τη φτιάξω θα είναι ΤΟ έπος!




9 Μαρτίου

Ψυχρίτσα σήμερα! Ντυθείτε ζεστά και κομψά –κυρίως κομψά–, κυκλοφορήστε και περιμένετε να δείτε τι καλό θα σας συμβεί.


Me in the nude

Here is my participation to the project of Ilias Kyriazis «Artists in the nude-where cartoonists and illustrators expose themselves». A little bit nostalgic a little bit oriental.
Thank you, Ilias, for the invitation. The series is so fun!


The project «Arists in the nude»

My drafts

Οι συνέπειες ενός αχαλίνωτου Food Cyber

Στο προηγούμενο επεισόδιο, ενώ ο Τριστάνος βρίσκεται στην κουζίνα ψήνοντας τσιπούρες ανοιχτής θαλάσσης κι ετοιμάζοντας σαλάτα και λαδολέμονο, η Ιζόλα με σικέ μπούστο XXX Large τα περιμένει όλα έτοιμα και ασχολείται με άλλα πράγματα.
ΚΛΙΚ









Η ΙΖΟΛΑ και η Ιζόλα

Καταπληκτικό, σχεδόν απίστευτο το νέο της σημερινής μέρας! Η ιστορική ελληνική μάρκα ΙΖΟΛΑ ξαναζεί μετά από δύο δεκαετίες και οι συσκευές της ξανακυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. 


Η ΙΖΟΛΑ ήταν ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1930 από τον Παναγιώτη Δράκο και για μισό αιώνα και πλέον ήταν μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες που εφοδίαζε τα ελληνικά νοικοκυριά με ηλεκτρικές συσκευές. Το 1950 βγήκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ηλεκτρικό ψυγείο. Αντίο ψυγεία πάγου!
Στα μέσα του 1990 αντίο ΙΖΟΛΑ! Η Κοινή Αγορά και η αποβιομηχανοποίηση σταμάτησαν τις δραστηριότητες της εταιρείας μέχρι σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, που κυκλοφόρησε το νέο ότι η θρυλική ΙΖΟΛΑ ξαναζεί.



Το ψυγείο του πατρικού μου σπιτιού ήταν ΙΖΟΛΑ. Όταν έμαθα να γράφω και να διαβάζω την αλφαβήτα, η λέξη ΙΖΟΛΑ μου δημιουργούσε ένα αίσθημα οικειότητας και ασφάλειας, γιατί ήταν γραμμένη στα ελληνικά και μπορούσα να τη διαβάζω χωρίς να μπερδεύομαι. Το ψυγείο λειτουργούσε μια χαρά επί πολλές δεκαετίες σαν κύριο ψυγείο της οικογένειας και εξακολουθεί να λειτουργεί σαν βοηθητικό. Το μοντέλο ήταν ακριβώς αυτό που φαίνεται πίσω από τη Λουκία Κανελοπιπερίδου, την ανιψιά της Θεώνης στον «Θησαυρό του μακαρίτη», με το χερούλι που δεν έκλεινε μόνον την πόρτα αλλά και την ασφάλιζε.


Εμείς που αγαπάμε τις παλιές ελληνικές ταινίες δεν σταματήσαμε να βλέπουμε την ΙΖΟΛΑ στα σκηνικά και στους τίτλους.



Ξανασυνάντησα το λογότυπο ΙΖΟΛΑ λίγους μήνες πριν γεννηθεί η δική μου Ιζόλα, το καλοκαίρι του 2012, στο ψυγείο ενός εξοχικού σπιτιού, όπου ο χρόνος είχε σταματήσει είκοσι χρόνια πριν. Άνοιξα, αέρισα, καθάρισα, τακτοποίησα, δεν πέταξα τίποτα, ξαναζωντάνεψα τα παλιά πράγματα, έβαλα το ψυγείο στην πρίζα κι όλα λειτούργησαν όπως παλιά. Μόνο που οι άνθρωποι έλειπαν... 


Ήταν παράξενο και συγκινητικό αυτό που έγινε τότε. Λες κι εκείνοι οι άνθρωποι, δικοί μου άνθρωποι που άλλοι είναι στον ουρανό, άλλοι στον κόσμο τους κι άλλοι σε άλλους τόπους, είχαν φροντίσει από χρόνια πριν να βρω ένα όμορφο σπιτικό για να περάσω ήσυχες και ασφαλείς μέρες που είχα τόση ανάγκη εκείνη την εποχή. 
Ύστερα από τις διακοπές ήρθε ο δύσκολος χειμώνας του 2012 και στις 9 Φεβρουαρίου του 2013 η γέννηση της Ιζόλας μου και μαζί της μια νέα, δημιουργική και χαρούμενη εποχή.


Εύχομαι η ΙΖΟΛΑ της νέας εποχής να μπορέσει να γίνει τόσο αγαπητή όσο και η ιστορική ΙΖΟΛΑ που διαπνεόταν από ελληνικότητα, που αντιστάθηκε στην επιδρομή των ξένων συσκευών, που εφοδίασε πολλά ελληνικά νοικοκυριά με ποιότητα και με συσκευές που άντεξαν στον χρόνο και που συντρόφεψε κάποιες νυχτερινές παρανομίες μας.